Credit News Betalingsløsninger

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Ny selvbetjening for tvangsinnkreving

- for deg som har ubetalte krav på tur inn i, eller som allerede er under tvangsinnkreving - nå finnes det en helt ny selvbetjening hos Statens innkrevingssentral
Hvordan virker den nye selvbetjeningen? Logg deg inn på Din side. Har du fått varsel om utleggsforretning, så finner du et ikon som heter Varsel. Du finner også tjenester for å klage på et pågående trekk i inntekten din, utleggspant som er tatt eller trekk i tilgode skatt.
Du finner tjenestene under overskriften Tjenester på Din side. Kilde: sismo.no
Les mer
20.02.18
 

Fortsatt vekst i kortbruk

- tall fra Nets og BankAxept AS
Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i januar ble utført 139,8 millioner kortkjøp, en vekst på 2,5 prosent i forhold til januar 2017.
Betalingskortene ble benyttet til å handle for 45,3 milliarder kroner, en økning på 2,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Kilde: finansnorge.no
Les mer
13.02.18
 

Betalings-infrastruktur

Nordiske banker utreder muligheten for felles betalingsinfrastruktur
DNB deltar i en gruppe med nordiske banker som utreder muligheten for å etablere en nordisk betalingsinfrastruktur med felles produkter.
De nordiske betalingsmarkedene er blant de mest avanserte og velfungerende i verden og leverer tjenester av høy kvalitet til enkeltpersoner og bedrifter i hele regionen.
Samtidig er de eksisterende betalingsinfrastrukturene svært fragmenterte og følger landegrensene, til tross for tette bånd mellom landene.
En harmonisering av de nasjonale infrastrukturene og produktene som tilbys, vil lette betalinger på tvers av landegrenser og fremme handel mellom de nordiske landene, noe som igjen vil bidra til økt vekst og sysselsetting.
Les mer
12.02.18
 

Kontantnekt

78 av Elkjøps svenske butikker har innført kontantnekt
22. januar ble de aller fleste av Elgigantens Phone House-butikker i Sverige kontantfrie. Elkjøp i Norge følger nøye med for å høste erfaringer. Kilde: msn.com
Les mer
07.02.18
 

Kort eller kontant?

Ja takk – begge deler
Utviklingen går i retning av mindre bruk av kontanter og økt bruk av kort- og girobetalinger. Men, etterspørselen etter kontanter er fortsatt stor.
I en ny rapport ser Forbrukerrådet nærmere på kontantbruk og betalingsmidler i dagens Norge. Og selv om det er slik at kontantbruken minker, er det fortsatt mange som foretrekker å ha kron og mynt i lommeboka. Kilde: forbrukerradet.no
Les mer
06.02.18
 

Slik kan du snart handle på nettet

Snart kan du bruke fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning til å identifisere deg når du handler på nett
Mastercard vil innføre såkalt biometrisk verifisering for digitale betalinger. Fordelene er mange.
Mastercard kunngjorde i dag at forbrukere vil få muligheten til å bruke biometrisk verifisering, som fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning, til å identifisere seg når de handler og betaler med Mastercard. Kilde: man.com
Les mer
02.02.18
 

Ebay dropper Paypal

- som primær betalingstjeneste
Sier opp avtalen etter 15 år.
I mange år har Ebay og Paypal vært et tospann som har bidratt til å bygge hverandre opp.
Paypal har i rundt 15 år vært den primære betalingstjenesten hos Ebay, men i går kunngjorde den store markedsplassen at selskapet har valgt nederlandske Adyen som primær partner for betalingsprosessering. Kilde: digi.no
Les mer
02.02.18
 
Foto: adm. direktør, Per Olov Sjøgren i Conecto

Gode betalingsmodeller gir bedre risikostyring

Har du styring på hvordan det går med bedriften fra dag til dag?
Vet du når dere har mye penger og når dere har lite penger? Gir betalingsmodellen deg det du trenger å vite om pengestrømmen og betalingsevnen? Det er viktig å ha denne oversikten for å få forutsigbarhet i driften.
Forutsigbarhet er helt sentralt for å kunne styre og agere i markedet. Med forutsigbarhet kan du ta avgjørelser som er tuftet på kunnskap framfor usikkerhet som i verste fall kan lamme en hel bedrift. Det gjelder derfor å velge en betalingsmodell som er oversiktlig, gjennomsiktig og langsiktig.
STYRING AV RISIKO
Risikostyring er et nøkkelord for denne forutsigbarheten. Men hvordan styrer du risiko hvis du ikke har skikkelig kontroll over likviditeten, altså betalingsevnen og pengestrømmen inn og ut av bedriften?
Risikostyring er aktiviteter for å identifisere, estimere og kontrollere kostnader og inntekter knyttet til risiko. Til det trenger vi risikoanalyse.
Les mer - Gode betalingsmodeller gir bedre risikostyring
31.01.18
 

DNB gir opp å få de analoge kundene inn i nettbanken

- til tross for stigende gebyrer og færre filialer: Trolig er 200.000 norske bankkunder fortsatt analoge
Betaler til sammen 350 millioner kroner i året i gebyrer for å betale regningene sine.
Når den pensjonerte regnskapsføreren Arvid Ihla skal betale regninger, tar han frem telefonen og ringer telegiro-nummeret. Deretter tastes kontonummer, beløp og KID-nummer inn. Kilde: aftenposten.no
Les mer
30.01.18
 

Overført penger til feil konto?

- dette skjer
La oss si at du overfører eller vippser 10.000 kroner til en vilt fremmed person ved en feiltagelse. Hva skal du gjøre da, og hvilke rettigheter har du?
Hvem har vel ikke vært litt smånervøs før en større betaling i nettbanken?
Har jeg fått oppgitt riktig kontonummer og har jeg skrevet det inn riktig, er naturlige spørsmål som dukker opp i hodet i en slik situasjon. Kilde: abcnyheter/msn.com
Les mer
30.01.18
 
   
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News