Foto: Bente Thorbjørnsen, Analysedirektør i Experian.
Foto: Bente Thorbjørnsen, Analysedirektør i Experian.
 

Norges første bransjetilpassede scorekort

 
Experian har videreutviklet sitt scorekort for privatpersoner og kan nå også tilby en egen modell spesielt tilpasset inkassobransjen. I tillegg er det egne modeller for Bank og Finans, Billån, Boliglån, Kredittkort, Usikrede lån og Telecom, og det generelle scorekortet er forbedret. Consumer Delphi II er vel så mye en nyutvinning som en forbedring og lanseres i midten av februar.
 
Scoren forutser den finansielle stabiliteten og evnen for en privatperson til å møte sine forpliktelser over de neste 12 månedene
Consumer Delphi benytter seg av en rekke variabler med historiske data for å kunne beregne en privatpersons fremtidige kredittverdighet. Scoren forutser den finansielle stabiliteten og evnen for en privatperson til å møte sine forpliktelser over de neste 12 månedene.
Kredittscoring kan videre defineres som: En metode der all vesentlig informasjon, på ett optimalt sett veies sammen til ett siffer som speiler en person eller ett foretaks kredittverdighet. Consumer Delphi benytter seg av en rekke variabler med historiske data for å kunne beregne en privatpersons fremtidige kredittverdighet. Scoren forutser den finansielle stabiliteten og evnen for en privatperson til å møte sine forpliktelser over de neste 12 månedene.
 
Hvorfor et nytt scorekort
Gjennomsnittlig er det 66 % sannsynlighet for at en person med registrert betalingsanmerkning pådrar seg en ny anmerkning, men hvem er den siste tredjedelen – de som blir gode?
Dette er potensielt gode kunder som med dagens scorekort kategorisk blir avslått.
Med Consumer Delphi II kan denne beste tredjedelen i stor grad identifiseres og dermed generere verdifulle kroner på bunnlinjen.
 
Consumer Delphi II er utviklet for å gå mye mer i dybden på persondata innenfor de ulike bransjene enn noen andre skreddersydde scorekortløsninger
 
Consumer Delphi II er utviklet for å gå mye mer i dybden på persondata innenfor de ulike bransjene enn noen andre skreddersydde scorekortløsninger
En person oppfører seg nødvendigvis ikke på samme måte mot alle sine kreditorer. Derfor er det viktig at man benytter seg av scorekort som er tilpasset betalingsmønsteret for akkurat sitt marked Consumer Delphi II er utviklet for å gå mye mer i dybden på persondata innenfor de ulike bransjene enn noen andre skreddersydde scorekortløsninger. Etter mye testing og analysering ble det også oppdaget nye dataelementer som har påvirkning på en persons kredittscore.
- Med denne nyutviklingen viser Experian at vi er ledende innen kredittscoring, sier Bente Thorbjørnsen, Analysedirektør i Experian. Våre bransjespesifikke scorekort vil gi våre kunder et enda bedre beslutningsgrunnlag og økt verdi.
 
Hva er fordelene ved et bransjespesifikt scorekort?
Fordelene er at dataene som modellen er bygget på kommer kun fra personer som har søkt tilsvarende produkt (ikke hele Norges befolkning). Det betyr at scoren er mye mer tilpasset det bestemte produktet.
Consumer Delphi II gjør det mulig å forutse hvordan søkere og kunder innen sine bransjer vil oppføre seg i fremtiden;
  • Ta bedre beslutninger ved å få full kontroll på kredittap og risiko
  • Spar tid! Identifiser raskt og enkelt de kundene som har en eller flere hendelser som påvirker deres kredittstatus og bør scores på nytt
  • Mulighet for tilpasninger. Det kan legges til karakteristikker for spesifikke kunder eller markedssektorer
  • Effektiv kombinasjon av forbrukerdata og analytisk ekspertise
  • Ingen forringelse av kvalitet. Det vil bli kjørt kvartalsvise overvåkingsrapporter for å overvåke ytelsen til Consumer Delphi
 
Datagrunnlag på ca 2 millioner norske søknader
Experian kan i dag tilby totalt ni forskjellige scorekort for privatpersoner. Modellene er utarbeidet med et datagrunnlag på ca 2 millioner norske søknader over en tidsperiode på 2 år.
 
Ta kontakt med Experians kundesenter på kundesenter@no.experian.com eller telefon 815 55 454 for å få vite hvordan løsningen best kan skreddersys for din bedrift!
 
Ta iskalde beslutninger på sikkert grunnlag!
 

CreditNews: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 

Credit News

Nyheter og faginformasjon

30.000 leser vårt ukentlige nyhetsbrev !