Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 20.04.2024
Foto: Carl-Petter Udvang, forretningsutvikler i Lowell Norge

Økonomi-funksjonen: Slik identifiserer du områder som kan forbedres og automatiseres

- av Carl-Petter Udvang, produkteier i Lowell og jobber med forretningsutvikling

De fleste økonomifunksjoner bruker tiden på operative rutineoppgaver og har liten kapasitet til å bidra til strategisk utvikling av selskapet og ikke minst, hjelpe de andre funksjonene og forretningsområdene til å lykkes bedre på sine ansvarsområder. Det må endres.

Konsulentselskapet PWC har utarbeidet en interessant rapport som alle økonomiledere bør lese. Den har følgende hovedfunn: - Kun 1 av 4 økonomifunksjoner har tatt i bruk ny teknologi for å effektivisere viktige prosesser. - 1 av 4 bruker et integrert system for ledelsesrapportering. De øvrige virksomhetene bruker excel. - 8 av 10 har tatt i bruk elektronisk faktura. - Kun 3% har tatt i bruk AI eller RPA (robotic process automation) for å effektivisere prosesser. - Medarbeiderne hos de "beste 25%" er 3 ganger så produktive som gjennomsnittet.

Det viktigste økonomilederen/CFO kan gjøre for å sikre at økonomifunksjonen kan frigjøre tid til å bistå til selskapets forbedring og lønnsom vekst, er å strømlinjeforme økonomifunksjonen.

I Lowells nyeste blogginnlegg ser de på fire områder som da er sentrale, og de gir deg noen tips til hvordan du identifiserer forbedringsområdene.

Les mer

19.12.18
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA