Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024

Oppdatering av det som rører seg i og rundt kredittfaget

- August 2019

NORSK KREDITTFORUM (kredittforum.no): Har du kreditt/inkassojobb? Da anbefaler Credit News at du melder deg inn i foreningen. Frokostmøter: Agenda er ikke helt klar enda, men sett av 5. september og 5. desember til frokostmøter med solide tema og en god frokost. VIRKE INKASSO: Virke arbeider for at bransjen skal ha rammevilkår som gjør at de kan utføre jobben sin på best mulig måte overfor både fordringshaver og skyldner.

KONKURSER: Se om konkurser- og konkurser pr. bransje, pr. måned, i egne fagsaker, på vår temaside Konkurser. Det ble åpnet 1.294 konkurser i annet kvartal i 2019, en nedgang på 5 prosent fra samme periode i fjor. Se også konkurstallene for Sverige, Danmark og Finland hos Credit News. KREDITTOPPLYSNINGS-VIRKSOMHET: 4 kredittaktører kan kredittvurdere privatpersoner i Norge: Bisnode, Creditsafe, Evry og Experian. Totalt 14 aktører kan kredittvurdere ENKs og Selskaper, pr. 31.07.19.

Lovproposisjon om kredittopplysningsvirksomhet var ventet fremlagt for Stortinget i Juni 2019. Status: Følg med i Credit News fremover.

INKASSO: Antall fremmedinkasso-foretak, med konsesjon fra Finanstilsynet, pr. 31.07.19: 119 stk. (inkl. avdelinger). Har vært stabilt antall lenge nå. For øvrig; mye «styr» i deler av media i våres, spesielt vedr. småkravs-innfordring. Arbeidsgruppe ny inkassolov ble oppnevnt høsten 2018. Gruppens arbeid blir meget spennende å følge. Et omfattende arbeid. GJELDSREGISTER: Disse tre aktørene har fått konsesjon til å drive virksomhet som gjeldsinformasjonsforetak: Gjeldsregisteret AS, Norsk Gjeldsinformasjon AS og Experian Gjeldsregister AS. Gjeldsinformasjonsforetakene er avhengig av å få gjeldsopplysninger fra finansforetakene. Fom 1. juli 2019 måtte finansforetakene levere. Følg med videre i Credit News.

For øvrig er det veldig fint å se at mange forskjellige aktører nå endelig har begynt å følge opp Credit News mangeårige kjepphest; nemlig dette med UNDERVISNING I PERSONLIG ØKONOMI i skolen. Se for øvrig Owe Ruds Kreditt-tips for August, i egen sak.

19.08.19
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA