Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024
Foto: Magnus Solstad, analysesjef i Kredinor

Kredinor: Gjeldsregisteret er vinn–vinn

Den 1. juli i år innførte myndighetene gjeldsregisteret for å bremse veksten i nordmenns forbruksgjeld. Gjeldsregisteret gir tilbyderne et bedre grunnlag for kredittvurdering ved låneopptak. Samtidig kan folk flest få bedre kontroll med egen privatøkonomi når gjeldsinformasjon er samlet på ett sted.

Gjeldsregisteret har nå vært i drift i drøyt to måneder og spørsmålene begynner å melde seg – hva er erfaringen så langt fra de som driver med gjeldsinformasjon? Og hvilke utslag ser vi som driver innenfor inkasso? Virker Gjeldsregisteret etter sin hensikt? Vi har tatt en prat med daglig leder i Gjeldsregisteret AS, Egil Årrestad og analysesjef i Kredinor, Magnus Solstad.

– Det er for tidlig å se noen endring i antall inkassosaker ennå, men på sikt forventes at det nye gjeldsregisteret vil medføre en nedgang i saker relatert til forbruksgjeld, sier analysesjef Magnus Solstad i Kredinor, og legger til: Imidlertid vil man i det kortsiktige bildet kunne oppleve den motsatte effekten. Mange som tidligere har refinansiert seg ut av problemer vil oppleve at den muligheten ikke lenger eksisterer. Kombinasjonen av gjeldsregisteret og forskriften for forbrukslån, som kom tidligere i år, har lukket muligheten for etablering av ytterligere lån. Kilde: kredinor.no

Les mer

14.10.19
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA