Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024

Vellykket prosjekt med betalingsfabrikk i Sapa

- Pionerprosjekt med integrert bankkonnektivitetsløsning i fusjon var en utfordring som det var vel verdt å ta

Da join venture-samarbeidet, som ble dannet av ekstruderingsvirksomhetene i Orkla ASA og Norsk Hydro ASA, var gjennomført,og den nye globale virksomheten Sapa var etablert, førte det til en hektisk arbeidsperiode i økonomiavdelingen. En helt ny økonomisk infrastruktur, prosesser og verktøy måtte utvikles for å implementere fusjonen. Og, som alltid i fusjoner og oppkjøp, var kontanthåndtering øverst på økonomiavdelingens liste over gjøremål.

Oppgaven ville ikke bli enkel, og det økonomiske landskapet mellom de to selskapenes juridiske konsepter hadde flere forskjeller enn likheter, som for eksempel forskjellige banker og kontosystemer, store ulikheter i transaksjonsbehandling, ulike - og mange - ERP-systemer og ulike løsninger i grensesnitt- og konverteringsverktøy. En annen utfordring var den svært stramme tidsplanen: den nye løsningen måtte være oppe å gå et år etter starten - og uten avbrudd i tjenestene for enhetene rundt om i verden.

Sapa bestemte seg for å definere et nytt økonomi- og betalingsfabrikkonsept som hadde som mål å tilfredsstille selskapets operasjonelle og strategiske krav og som kunne bli implementert raskt og effektivt. De valgte OpusCapita til å levere løsningen. OpusCapita er en av de første leverandørene som integrerer SWIFT alliance Lite 2 i sin skybaserte betalingsfabrikkløsning. Sapa var tidlige ute med å ta i bruk denne integrerte likviditets- og bankkommunikasjonsløsningen.

Les mer - Vellykket prosjekt med betalingsfabrikk i Sapa

25.03.15
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA