Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 24.04.2024
Foto: Barbro Hagen, direktør for utvikling, salg og marked i Kredinor

Roboter inn i backoffice i Kredinor

Kredinor tar nå i bruk roboter for å utføre rutineoppgaver.

Kredinor tar nå i bruk roboter for å utføre rutineoppgaver hvor det ikke er personlig kontakt mellom de som utfører jobben og kunder eller de som skylder penger. Den første rutinen som robotiseres er utstedelse av kreditnota i saker hvor det er penger til gode, en rutine som er en ren backoffice oppgave.

Kredinor-roboten jobber feilfritt og i et høyt tempo. Vi har redusert tiden det tar å gjennomføre utbetaling med 75 %, noe som tilsvarer 1 årsverk. Samtidig innebærer dette at backlogg nå er historie innenfor denne prosessen.

– Robotisering av utvalgte manuelle prosesser vil bidra til en mer spennende arbeidsdag for de ansatte og åpner for nye stillingstyper i Kredinor, sier Barbro Hagen som er direktør for utvikling i Kredinor. – Samtidig frigjør det kapasitet som gjør oss i stand til å ta imot mange nye kunder. Vi er inne i sluttfasen med testing av lignende prosesser for å se om det kan hentes ut merverdi gjennom robotisering også av andre manuelle rutineoppgaver, avslutter Barbro Hagen.

ENKLE PROSESSER OG STORT VOLUM - Prosessene som egner seg til robotisering er prosesser som har klart definerte regler uten subjektiv vurdering. Det kreves at prosessene har et visst volum eller er av en viss betydning i forhold til leveransekvalitet og det oppdragsgiver stiller som krav. Robotisering egner seg særlig godt for oppgaver som er repetitive og kjedelige – og hvor det ikke er behov for menneskelig kontakt.

FLERE PROSESSER ROBOTISERES - Siri Jensen, fag- og kvalitetsansvarlig i Kredinor er prosjektleder og sier følgende: - I hele høst har vi definert, programmert og testet flere ulike prosesser for komme frem til oppgaver vi kan robotisere. Etter den vellykkede robotiseringen av første prosess vil vi sette ytterligere 3-4 prosesser i produksjon i løpet av de kommende ukene, avslutter Siri Jensen.

14.12.16
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA