Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024
Foto: Tor Berntsen, adm. direktør i Kredinor.

Velkommen til KredinorNytt 2 – 2016

Her har Kredinor samlet kundehistorier, nyheter, en status på inkassotall og neste års kurskalender.

Vinteren har allerede avlagt oss et kort besøk. Vi har kunnet oppleve et lite vorspiel av hvite vidder og gnistrende snø, selv om det i skrivende stund er et mørkt og regnfylt Oslo jeg skuer utover her fra kontoret i Rådhusgata. Nå gleder vi oss stort til «Proffseminaret» som vi skal arrangere på Scandic Holmenkollen Park Hotel, det nærmeste en kommer et eventyrhotell i Norge. Og hvem vet, kanskje værgudene står oss bi under Proffseminaret.

Denne gangen tar vi pulsen på kunder fra handelsnæringen og tjenesteytende virksomheter. Og det er ikke tilfeldig. Kreditorforeningen i Oslo som nå heter Kredinor, er et medlemseid samvirkeforetak som ble stiftet den 9. januar 1905, etter et initiativ fra grosserer Alf Bjercke. Han hadde sett seg lei på at så mange av medlemmene i Norges Grossistforbund og i handelsnæringen tapte penger på alle konkurser som ble åpnet hos kunder. Bostyrerne var ikke flinke nok mente Bjercke. Det førte til at Kredinor ble stiftet for å holde bostyrerne «i ørene» slik at kreditorene fikk ut alt som var mulig av dividende. Kredinors medlemmer var helt fram til 1970 tallet basert på virksomheter som solgte varer og tjenester til sine kunder. Vekst som tilbyder av inkassotjenester til andre markedssegmenter som bank/ finans, energi og telecom har i det vesentlige skjedd i de siste 20 år.

I denne utgaven av KredinorNytt har vi fått med dagligvaregrossisten Asko, som «forsyner Norge med mat». Vårt samarbeid bygger på Kredinors kunnskap om sin kunde. Vår filosofi er at detaljert kunnskap om kunden og hans kunder er absolutt nødvendig. Vi ønsker å bidra til det som for våre kunder er «riktig» kreditt- og inkassopolitikk. Vår misjon er å jobbe for sunne økonomiske forhold i næringslivet. Det krever kredittfaglig og inkassofaglig kompetanse kombinert med viten innenfor analyse. Dette ønsker Kredinor å tilby Asko.

Et annet selskap av de vi bistår, og det i fullskalaperspektiv, er Webhuset. Webhuset har mer enn 12000 kunder og er leverandør av infrastruktur på internett. Webhuset er også gjest i dagens Kredinor Nytt. Det samme er Kelly Services som var først ute med bemanning i USA allerede i 1946. Vi har også med en av våre nyeste kunder, Scandic Hotels, som er Nordens største hotellkjede. Vi er stolte av å levere tjenester til en så betydelige aktør innen hotellnæringen.

Vi i Kredinor er bevisste på vårt samfunnsansvar. Det skrives i en artikkel om det urovekkende ved at inkassoveksten blant unge ikke går ned. Betalingsproblemer blant unge er et økende samfunnsproblem som ingen er tjent med. Kredinor oppfordrer de unge gjennom et eget undervisningskonsept å lære mer om betydningen av å ha økonomisk styring og kontroll. Vi håper at denne utgaven av KredinorNytt faller i smak hos dere våre medlemmer og kunder, og vi ønsker dere alle gode leseopplevelser. Tor Berntsen, adm. direktør

Les mer - KredinorNytt 2 – 2016

02.01.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA