Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 20.04.2024
Foto: Bente Riskild Borgersen, salgsansvarlig og Sven Ingebretsen, administrerende direktør i Sergel

Ansvar også utenfor kontoret

Ansatte skal møtes med omtanke

Hva skjer når en ansatt blir livstruende syk? I Sergel var valget enkelt da Bente Riskild Borgersen ble diagnostisert med uhelbredelig kreft, etter kun ett år i ny jobb.

Hver eneste dag møter Sergels kunderådgivere mennesker som av ukjente årsaker har utfordringer med å håndtere krav og regninger. Alle jobber under mottoet ”We care”. Sergels grunnleggende verdi er at vi kommer lengst ved å hjelpe når det trengs. Også blant egne. Våren 2014 begynte Bente Riskild Borgersen som salgsansvarlig i Sergel. Ett år senere ble hun diagnostiert med utenkelige to kreftdiagnoser. I dag er hun uføretrygdet fordi kreftbehandlingen herjer med arbeidskapasiteten hennes, men hverken trygden eller kreften stopper Bente. Sergel heier henne videre.

KOLLEGER ER VIKTIG – Jeg merket på kroppen at noe var galt allerede kort tid i ny jobb hos Sergel, forteller Bente. – Jeg ga alt i arbeidstiden, men var fullstendig utmattet når jeg kom hjem. Det er ikke min stil å gi opp, og i ny jobb var det enda viktigere å bevise hva jeg sto for. Men de alvorlige kreftdiagnosene myelomatose og amyloidose bremser selv et energisk arbeidsjern, og Bente innså til slutt at fokuset måtte flyttes fra krevende jobbing i Sergel til daglig arbeid for egen helse. Og i den situasjonen er gode kolleger viktige støttespillere. – Vi jobber under mottoet ”We care”. Vi vet at mange sliter med betalingsevnen når de havner i systemene våre, og målet er alltid å finne en god løsning for partene, sier Sven Ingebretsen, administrerende direktør i Sergel. – Selvfølgelig gjør vi det samme overfor ansatte. Bentes største og viktigste jobb er å holde kvaliteten på hverdagen oppe. Hun er en person som misliker å være til belastning, og da må vi støtte henne i ønsket og viljen til å bidra til samfunnet på den måten hun kan akkurat nå.

VIL IKKE TRYGDES - Løsningen på et tilnærmet arbeidsliv under gjentatte krevende kreftbehandlinger, har blitt foredrag til inntekt for Kreftforeningen. Bente forteller den ærlige, realistiske sannheten om seg selv som uhelbredelig syk. Om hva som skjer når inntekten din forsvinner. Om å tro på at hun kan nå nærmest utenkelige mål, og om å overvinne fordommer. – Min vei til best mulig helse har vært overraskende for mange, også innen helsesystemet. Diagnosen min tilsier ikke lange treningsøkter og maratonløp, men jeg tror på at det gir meg økt styrke og motstandskraft. Det samme gjør tilfredsstillelsen ved å bidra, og derfor er rollen som foredragsholder så viktig, sier Bente. Sergels ansatte har møtt kollega Bente i hennes nye rolle som foredragsholder. Hun forteller en brutal historie om å leve med uhelbredelig kreft, men like usminket om hvordan økonomien kan rakne.

WE CARE – Gode forsikringsordninger er avgjørende når det uforutsette rammer oss. Det, og en arbeidsgiver som er tilstede for de ansatte. Kollegaene i Sergel bryr seg, og for meg betyr det ekstra motivasjon til å bidra med det jeg kan akkurat nå; formidle erfaring og kunnskap om det alle møter – utfordringene i livet, avslutter Bente.

23.08.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA