Credit News Fakturering

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Ditt verste regnskaps-mareritt og hvordan du unngår det

Har du opplevd å sende ut feil faktura? Enten til feil person, til feil adresse eller i verste fall – med feil sum? Det kan være en krevende oppgave å holde orden i fakturaer ut og inn av firmaet og en ørliten, menneskelig feil vil kunne få enorme konsekvenser. Med et automatisert system behøver du knapt å stole på menneskelige ressurser.
STORE FAKTURA-VOLUMER SKAL HÅNDTERES: Mange kunder ønsker å betale på den måten de selv synes er best, enten det er god gammeldags brevgiro eller i Vipps Faktura.
Oversikt, avviksmeldinger og gode oppfølgingsrutiner, er alfa og omega. Om du skal håndtere store mengder med fakturaer tilpasset ulike kundebehov vil et bunnsolid og automatisert reskontro-system hjelpe deg å bevare gode kundeforhold for fremtiden.
Etter at varen eller tjenesten er levert settes systemet i gang og de ulike operasjonene følger en gitt rekkefølge: Kilde: conecto.no
Les mer
21.07.20
 

Ny rapport om elektronisk faktura

Overgang til elektronisk faktura gir en potensiell besparelse på 4,2 mrd. kroner per år viser en rapport som to departementer har bestilt fra Oslo Economics. Kilde: revisorforeningen.no
Les mer
10.07.20
 

Betalingsgrad for ulike fakturakanaler

I 2020 kommer Fair til å distribuere over 15 millioner fakturaer på vegne av våre kunder. Hvilke valg man tar når det kommer til distribusjonskanal kan være avgjørende for om kundene dine betaler på forfall eller ikke.
Nye kanaler popper stadig opp, og den siste trenden vi har sett er utsendelse av sms hvor sluttkunden selv bestemmer hvordan man ønsker å gjøre opp. Kort, Vipps, eFaktura eller ePostfaktura er alle populære valg. Kilde: fair.no
Les mer
15.05.20
 

Det ble betalt 140 millioner eFakturaer i 2019

Økningen i antallet eFakturaer fra 2018 til 2019 var like stor som de fire foregående årene til sammen. Kilde: e24.no
Les mer
10.01.20
 

Varsler slutten for forhatt betalingsmetode

Nordmann vraker papirfakturaen: Nå vil Vipps fjerne den helt innen tre år.
Papirfaktura og det forhatte KID-nummeret ligger an til å forsvinne innen veldig kort tid. Kilde: nettavisen/msn.com
Les mer
22.11.19
 

Offentlige virksomheter skal kreve e-faktura

Bruk av e-faktura sparte samfunnet for nesten 4,5 milliarder kroner i 2018
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup forventer at gevinstene blir enda høyere når regjeringen nå pålegger stat og kommune å kreve elektronisk faktura.
Elektronisk handelsformat (EHF) er en standard for elektronisk utveksling av informasjon mellom oppdragsgiver og leverandør gjennom hele anskaffelsesprosessen.
Standarden gjør at dokumenter som sendes fra for eksempel en oppdragsgiver, kunne leses av leverandørens datasystem selv om systemene er ulike. Kilde: cw.no
Les mer
03.04.19
 

Slik lager du en god faktura

- sjekkliste
Du taper penger på kunder som ikke betaler i tide, men visste du at du antakeligvis har en påvirkning i saken? Her er 6 tips til hvordan lage en god faktura – slik at du får betalt raskere. Kilde: smarterebedrift.no
Les mer
19.02.19
 

Nå skal papirfakturaen bort for godt

- de fleste nordmenn hater å bruke papirfaktura
Nå tror Vipps de kan kvitte seg med den for godt. Kilde: nettavisen.no
Les mer
11.02.19
 

100 millioner e-fakturaer

- antallet utsendte e-fakturaer hadde en solid vekst i 2018
Mer digitale forbrukere og komforten ved å slippe manuell innlegging av kid-numre er forklaringen, mener Nets. Kilde: cw.no
Les mer
23.01.19
 
Foto: Ane Wiig Syvertsen er Direktør for Salg og Marked i Conecto

Den store hodepinen: Likviditets-problemer i norske småbedrifter

Av Ane Wiig Syvertsen 5. desember 2018
Likviditetsproblemer er en stor hodepine for mange norske bedrifter. Har du merket smerter selv? Eller kanskje er du i gang med et firma og sliter med å få hodet over vannet? Du er ikke alene. Undersøkelser viser at små norske firmaer sliter med likviditeten i oppstarten. Hver tredje norske bedrift har hatt problemer med likviditeten det siste året. Verst er det for de små, viser en undersøkelse fra noen år tilbake: 37 prosent av bedrifter med 1-4 ansatte. 33 prosent av bedrifter med 5-19 ansatte.
DET Å HA GOD KONTROLL PÅ BEDRIFTENS LIKVIDITET ER EKSTREMT VIKTIG. Likviditet er et uttrykk for evnen til å kunne betale løpende utgifter som regninger, lønn, utviklingskostnader, skatt m.m. For små og mellomstore bedrifter kan det være avgjørende å ha tilgang på penger når man trenger det. Det kan være muligheter man ønsker å være med på eller uforutsette utgifter som dukker opp.
I tredje kvartal i fjor opplevde Norge 953 konkurser, mens tallet for andre kvartal i år var på 1361. Dette er en økning på hele 42 prosent. Tallene jevner seg nok ut over lengre tidsspenn, men i hele 2018 har konkurstallene ligget rundt 1300.
LIKVIDITETSSKVIS SVEKKER HANDLEFRIHETEN
Det er flere årsaker til dårlig likviditet. Mange opplever at fakturerte oppdrag ikke blir betalt innen frist eller i verste fall ikke blir betalt i det hele tatt. Det er særlig bedrifter i oppstartsfasen og/eller bedrifter som opplever sterk vekst som får utfordringer med likviditeten. Dette fører til at bedriften sliter med å få dekket de løpende kostnadene. SMB-bedriften Brødboksen, som gikk konkurs i vinter er et eksempel på en slik historie. Så hva gjør du når du i slutten av måneden må velge mellom å betale leverandøren din eller lønn til dine ansatte?
Les mer - Den store hodepinen: Likviditetsproblemer i norske småbedrifter
12.12.18
 
 
Foto: Luis Brunet, ansvarlig for kundeservice hos Webhuset

Webhuset valgte Kredinor

Fordi Kredinor tilbyr fakturaløsninger som gjør at de slipper jobben og kostnaden med å utvikle egne løsninger
Webhuset er en ledende leverandør av serverløsninger, domener og nettsider til små og mellomstore bedrifter
Gjennom Kredinors løsninger får de pengene raskere inn - og slipper samtidig kostnader til oppfølging hvis kundene ikke betaler i tide. Webhuset leder an i den digitale utviklingen.
Webhuset er en ledende leverandør av serverløsninger, domener og nettsider til små og mellomstore bedrifter
Les mer på side 8 - Tilbyr flere faktura-alternativer enn før! - i seneste utgave av KredinorNytt.
 
   
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News