Credit News Kreditt

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Credit News fortsetter den positive utviklingen

Det er hyggelig å kunne melde fra hjemmekontoret at antall Credit News-brukere som er interessert i, blant annet, kredittopplysninger, kredittforsikring, inkassotjenester, leasing, factoring, cash management-tjenester, etc, fremdeles fortsetter å øke.
ANTALL BRUKERE: Økningen i antall Credit News-brukere i årets første kvartal var på hele 20 prosent; noe som gav en økning i antall sidevisninger på 24 prosent. Økningen i antall Credit News-brukere de siste 12 måneder var på hele 40 prosent, som gav en økning i antall sidevisninger på 39.5 prosent. Tallene fra Google Analytics- og våre andre målinger, kan oversendes på forespørsel.
ANTALL NYHETSBREV/MAIL PR UKE: Totalt sender vi nå ut ca 80.000 nyhetsbrev/mail pr. uke. Dette for å være enda raskere ute med nyhetene til våre brukere. For øvrig er det mye spennende på gang i Credit News for tiden. Følg med fremover!
MER INFORMASJON?: Vi vet at det, blant våre brukere, er mange som er premissleverandører- og beslutningstakere i anskaffelsesprosessene vedr. tjenester «fra ordre til betaling», mm, i sine respektive bedrifter. Interessert i mer informasjon om mulighetene som finnes i kanalen Credit News (ukentlige nyhetsbrev/mail og fag/nyhetsportalen creditnews.no) ?:
Kontakt gjerne Tom Ottesen, tlf. 918 79 440, e-post: tom@creditnews.no
14.04.21
 

Bankene er pålagt å kredittsjekke deg – slik får du vite scoren

Alle norske banker og låneinstitusjoner er pålagt av myndighetene å vurdere kundenes kredittrisiko ved å gjennomføre en kredittsjekk.
Er denne kredittsjekken god, får du lov til å låne penger av banken – gjerne til gode betingelser. En kredittsjekk kan sees på som din økonomiske attest og forteller bedriften hvor trygg betaler du er. Kilde: nettavisen/msn.com
Les mer
09.04.21
 

Credit Quarterly Q1 2021 - Det vi opplever nå er ingen finanskrise

Per Fjærestad i Creditsafe tror vi vil se en økning i konkurser i andre halvdel av 2021, men stiller seg tvilende til den varslede konkursbølgen.
Det vi trolig vil se er i stedet en konkurskorrigering tilbake til et nivå nærmere normalen før pandemien, mener han. Kilde: creditsafe.com
Les mer
09.04.21
 

Korona gjør at flere tegner kredittforsikring

Korona-pandemien har bidratt til at stadig flere norske bedrifter sikrer sine fordringer med kredittforsikring. Kilde: tekstilforum.no
Les mer
06.04.21
 

Kreditt-vurderinger – Når kan det gjøres og hva sier Datatilsynet?

Det siste året har vi sett et økende antall overtredelsesgebyrer fra Datatilsynet. Hvilke krav stiller GDPR til innhenting av kredittvurderinger av privatpersoner og enkeltpersonforetak? Kilde: lovdata.no
Les mer
22.03.21
 
Foto: Terje Kvitrud er Administrerende Direktør i Modhi Norge

Modhi: Slik reduserer du antall kredittdager

Gode og effektive faktureringsrutiner kan gjøre underverker for likviditeten til virksomheten din. Et av de enkleste, men viktigste grepene du kan gjøre, er å redusere antall kredittdager du gir kundene dine ved fakturering.
Jo mer du korter ned kredittiden, desto mer frigjør du av kontanter – noe som vil virke positivt inn på likviditeten til virksomheten din.
Aller helst skal vi løse sakene lenge før de går til inkasso. Vi har eksempler på bedrifter som har løftet løsningsgraden fra 92% til 98% og opplevd umiddelbar økonomisk gevinst. For større bedrifter er det snakk om millioner av kroner bare ved å kutte antall kredittdager.
FRA UNDERSKUDD TIL OVERSKUDD: En undersøkelse vi gjennomførte i 2019 og som ble presentert i artikkelen: Ubetalte kundefordringer kan være forskjellen på overskudd og underskudd, viser at et betydelig antall norske bedrifter i praksis fungerer som en gratis bank for kundene sine.
Vi har gjennomgått regnskapet i 2018 til 1500 selskaper, beregnet deres gjennomsnittlige kredittid og identifisert viktige avvik og interessante sammenhenger. Resultatene viser at et betydelig antall virksomheter går med underskudd på grunn av dårlige rutiner ved oppfølging av utestående kundefordringer. Hele 50 av selskapene vi undersøkte, ville gått med overskudd dersom de hadde redusert kundefordringene til et normalnivå. Kilde: Terje Kvitrud, Administrerende Direktør Modhi Norge / blogg.smarterebetaling.no
Les mer
16.03.21
 

Gründerne avslører dårlige betalere som ingen skulle tro var dårlige betalere

Henter 10 millioner til vekst.
Etter flere års hardt strev har både kunder og investorer endelig fått øynene opp for teknologien fra Per Nestor Warp og Stian Davidsen i Axeptia. Kilde: shifter.no
Les mer
16.03.21
 

Dun & Bradstreet C19 Index: Overvåk risikoen hos dine kunder og leverandører

Covid-19-utbruddet har ført til store utfordringer på tvers av næringer og geografiske lokasjoner.
For å sikre at din bedrift ikke påvirkes av dette, er det helt kritisk å bli varslet tidlig dersom en av dine kunder, leverandører eller distributører blir utsatt for det samme.
– I Bisnode ser vi nærmest på det som vår plikt å hjelpe bedrifter fra å gå på smeller de fint kunne unngått med den rette kunnskapen.
Det sier Richard Atleen, Lead Business Development i Bisnode Norge. Atleen er opptatt av å nå ut til kundene med beskjeden om at det faktisk er mulig å forutse de fleste konkurser og økonomiske utfordringer, og dermed sørge for at man ikke blir skadelidende. Kilde: Liv Anne Holst, Head of Marketing and Communications / bisnode.no
Les mer
08.03.21
 

Du kan enkelt finne ut om du har aktiv konkurs-karantene via brreg.no

På senhøsten 2020 lanserte Brønnøysundregistrene Min side på brreg.no, hvor du kan få vite hva slags offentlige kredittopplysninger som finnes på deg innen utlegg.
– Nå har Min side fått en ny tjeneste: Du kan få vite om du har aktiv konkurskarantene, sier produktsjef Bjørn Edvardsen. Kilde: brreg.no
Les mer
23.02.21
 

Bisnode PULS - Du kan abonnere på disse tallene kostnadsfritt

I Bisnode PULS presenterer vi hver måned viktige tall og statistikker fra våre databaser.
Les mer
17.02.2021
 

Nå lanseres Creditsafe i Norge

Verdens mest brukte leverandør av kreditt- og foretaksinformasjon, Creditsafe, kommer hjem til Norge – 20 år etter oppstarten
Creditsafes brukervennlige og fleksible tjenester for kredittopplysninger blir nå tilgjengelig for det norske markedet.
Med over 90 000 kunder og 18 internasjonale kontor, har norske Creditsafe vokst kraftig siden oppstarten i Oslo i 1997. Allerede året etter flyttet virksomheten til Sverige og den geografiske ekspansjonen startet. Nå, 20 år senere, er vi tilbake i Norge som en komplett leverandør av kredittopplysninger.
Norske bedrifter vil fra i dag kunne kredittsjekke både norske foretak og personer, samt overvåke foretak for å få informasjon om viktige endringer. Creditsafe satser stort på å være tilstede internasjonalt og har i dag verdens største foretaksdatabase. Det innebærer at kunder kan hente ut opplysninger om utenlandske foretak i 68 land. Alt er tilgjengelig online gjennom en felles portal.
- Det er spennende at vi endelig er tilbake i Norge, hvor vi har våre røtter og der alt startet, sier daglig leder i Creditsafe Norge, Per Fjærestad.
Les mer
 
   
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News