Credit News Kreditt

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Vässa företagets kreditvärdighet - våra fem bästa tips

UC: För att hjälpa företag som har eller riskerar att få en sämre kreditvärdighet på traven har vi samlat våra fem bästa tips! Kilde: uc.se
Les mer
19.02.20
 

Creditsafe åpner kontor i Canada

Starter et partnerskap med Equifax Canada.
Creditsafe har nå etablert seg i Canada og åpner et nytt kontor i Toronto. Kilde: mynewsdesk.com
Les mer
17.02.20
 

Staten selger Giek Kredittforsikring

Den ferske næringsministeren slanker Norges portefølje av selskaper: Selger Giek Kredittforsikring til franske Coface. Kilde: e24.no
Les mer
06.02.20
 

Gjeldsregisteret skulle bremse bankene – men i dag sitter enda flere med 20 forbrukslån hver

En ganske dramatisk økning, sier Gjeldsregisteret-sjefen. Kilde: e24.no
Les mer
21.01.20
 
Foto: Owe Rud, redaktør og partner i Credit News

Owe Rud: Ny inkassolov – hva blir effekten ?

En arbeidsgruppe nedsatt av Justisdept. har siden høsten 2018 arbeidet med å revidere inkassoloven fra 1988. Rapporten er nå publisert. Undertegnede, som har jobbet (for fordringshavere), on/off med inkassobransjen helt siden 1980, hilser naturligvis en ny inkassolov velkommen.
Hvordan den nye loven vil slå ut for inkassobransjen som sådan gjenstår jo å se men ytterligere konsolidering og avskalling er ihvertfall høyst sannsynlig. Det er, blant annet, foreslått store endringer i salærreglene, særlig for inndriving av småkrav under 500 kr. Det er estimert at forslagene samlet sett vil redusere inkassobransjens salærinntekter med om lag 50 % for denne type krav.
Hva angår inndriving av større krav foreslås det noe mindre salær-reduksjon. Sånn sett anerkjennes altså arbeidet som inkassobransjen gjør ifm inndriving av større krav. Etter mittt syn vil en 50% reduksjon i inkassosalærene, ifm inndriving av småkrav, medføre at inkasso-håndverket forsvinner, helt og holdent. Jo da, inkasso-håndtverket har naturligvis lenge vært på vikende front, ifm inndriving av småkrav, på grunn av teknologiutviklingen, men nå forsvinner det nok sannsynligvis for godt.
Hvordan dette kan være godt nytt for skyldnere med dårlig råd, har jeg litt problemer med å se. De beste løsningene finnes jo vanligvis ved at man kommuniserer på en god og, ikke minst, menneskelig måte.
Det gjenstår å se om skyldnere med dårlig råd vil få det vanskeligere- og faktisk få flere inkassosaker mot seg. Etter mitt syn er det dessverre ikke usannsynlig. 28.01.20, Owe Rud, Credit News.
28.01.20
 

Refser forbrukslån-investorer: – Lever i en helt annen verden

Hallgeir Kvadsheim mener investorene «gir blaffen i etikken». Mye av kritikken mot forbrukslånsbankene er feilslått, svarer investor Per G. Braathen. Kilde: e24.no
Les mer
27.01.20
 

Er raske kredittsjekker pålitelige?

Kredittsjekk kan være en god og rimelig investering, men kan vi stole på en kredittvurdering når svaret kommer på under ett sekund? Kilde: kred.no
Les mer
13.01.20
 

Nytt API gjør det mulig å hente ut person- informasjon uten å ta en kreditt-opplysning

Kredittopplysningsforetaket Creditsafe har inngått et samarbeid med data- og databehandlingseksperten Data Factory, og resultatet er et nytt API som gjør det mulig å hente ut personinformasjon uten å ta en kredittopplysning. Kilde: mynewsdesk.com
Les mer
13.01.20
 

Derfor bør du sammenligne forbrukslån

Når du trenger penger, enten det er til å dekke uforutsette utgifter eller for å reise på ferie, kan et forbrukslån være et godt alternativ.
Dette er et lån uten sikkerhet som betales tilbake i månedlige avdrag over en bestemt periode, vanligvis mellom to og fem år. Kilde: abcnyheter.no
Les mer
23.12.19
 
Foto: Audun Rønningen Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor

Kredinor: Nyhet! Kredittforsikring fra Euler Hermes

Vi har inngått en eksklusiv strategisk samarbeidsavtale med kredittforsikringsselskapet Euler Hermes. Det er den første avtalen mellom et inkasso- og kredittforsikringsselskap i Norge.
Avtalen innebærer at Kredinor formidler kredittforsikringsproduktet “Simplicity” fra Euler Hermes til sine kunder og oppdragsgivere. De som benytter “Simplicity” vil få en økt sikkerhet for oppgjør i tilfeller hvor kundene ikke betaler fakturert beløp.
Euler Hermes er verdens største kredittforsikringsselskap, og tilbyr kredittforsikring og garantiløsninger som er spesialtilpasset for bedrifter og bransjer. Avtalen gir Kredinors kunder og oppdragsgivere en merverdi gjennom økonomisk trygghet når de inngår kontrakter og foretar leveranser til sine eksisterende og nye kunder – i Norge og ved eksport til andre land.
–Vi vil øke tryggheten for våre oppdragsgivere i tilfeller hvor de normalt ikke får dekket tap, sier Audun Rønningen Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor. Gjennom «Simplicity» får våre kunder en sikkerhet for oppgjør for fakturarer i tilfeller hvor det er insolvens/konkurs hos debitor – hvilket er en klar fordel for kunden, utdyper han. Kilde: kredinor.no
Les mer
16.12.19
 

Nå lanseres Creditsafe i Norge

Verdens mest brukte leverandør av kreditt- og foretaksinformasjon, Creditsafe, kommer hjem til Norge – 20 år etter oppstarten
Creditsafes brukervennlige og fleksible tjenester for kredittopplysninger blir nå tilgjengelig for det norske markedet.
Med over 90 000 kunder og 18 internasjonale kontor, har norske Creditsafe vokst kraftig siden oppstarten i Oslo i 1997. Allerede året etter flyttet virksomheten til Sverige og den geografiske ekspansjonen startet. Nå, 20 år senere, er vi tilbake i Norge som en komplett leverandør av kredittopplysninger.
Norske bedrifter vil fra i dag kunne kredittsjekke både norske foretak og personer, samt overvåke foretak for å få informasjon om viktige endringer. Creditsafe satser stort på å være tilstede internasjonalt og har i dag verdens største foretaksdatabase. Det innebærer at kunder kan hente ut opplysninger om utenlandske foretak i 68 land. Alt er tilgjengelig online gjennom en felles portal.
- Det er spennende at vi endelig er tilbake i Norge, hvor vi har våre røtter og der alt startet, sier daglig leder i Creditsafe Norge, Per Fjærestad.
Les mer
 
   
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News