Credit News Økonomisystemer

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere

- også roboter må skikke seg godt når de skal gi kunder råd om sparing, forsikringer og andre finansspørsmål
Nå skal disse dataprogrammene autoriseres. Kilde: abcnyheter/msn.com
Les mer
25.03.19
 

Økonomisk helsesjekk

- på få sekunder
Når regnskapstallene for 2018 foreligger, er det tid for å gjennomføre en økonomisk helsesjekk.
Hvor trykker skoen? Hva er årsakene til dette? Kilde: bt360.no
Les mer
06.02.19
 

Årsoppgjør

- slik jobber du effektivt fra årsoppgjørsprogrammet
Få en økonomisk helsesjekk med BT360 direkte fra ditt årsoppgjørsprogram. Kilde: bt360.no
Les mer
21.01.19
 
Foto: Carl-Petter Udvang, forretningsutvikler i Lowell Norge

Økonomi-funksjonen: Slik identifiserer du områder som kan forbedres og automatiseres

- av Carl-Petter Udvang, produkteier i Lowell og jobber med forretningsutvikling
De fleste økonomifunksjoner bruker tiden på operative rutineoppgaver og har liten kapasitet til å bidra til strategisk utvikling av selskapet og ikke minst, hjelpe de andre funksjonene og forretningsområdene til å lykkes bedre på sine ansvarsområder. Det må endres.
Konsulentselskapet PWC har utarbeidet en interessant rapport som alle økonomiledere bør lese. Den har følgende hovedfunn: - Kun 1 av 4 økonomifunksjoner har tatt i bruk ny teknologi for å effektivisere viktige prosesser. - 1 av 4 bruker et integrert system for ledelsesrapportering. De øvrige virksomhetene bruker excel. - 8 av 10 har tatt i bruk elektronisk faktura. - Kun 3% har tatt i bruk AI eller RPA (robotic process automation) for å effektivisere prosesser. - Medarbeiderne hos de "beste 25%" er 3 ganger så produktive som gjennomsnittet.
Det viktigste økonomilederen/CFO kan gjøre for å sikre at økonomifunksjonen kan frigjøre tid til å bistå til selskapets forbedring og lønnsom vekst, er å strømlinjeforme økonomifunksjonen.
I Lowells nyeste blogginnlegg ser de på fire områder som da er sentrale, og de gir deg noen tips til hvordan du identifiserer forbedringsområdene.
Les mer
19.12.18
 

Hvilken verdi gir tradisjonell CRM?

– er det døende?
Som tidligere deltager på Teknologisk Institutt (TI) sin CRM skole på tidlig 2000 tallet, lærte jeg at CRM står for Customer Relationship Management.
Tankegodset for CRM er hvordan bedriften skal håndtere alle kontaktflater med en kunde, både online og offline. I dette ligger det å samle og kompilere data fra de ulike kommunikasjonskanalene for bedre innsikt og forståelse av kundene og deres behov. Kilde: Dag Rustad/alreadyon.com
Les mer
10.12.18
 

How prepackaged solutions can help your business flourish

- Klaus Berghoffer, product marketing and communication lead for SAP Model Company, discusses how prepackaged solutions can help your business flourish now and in the future
Is Your Business Identifying and Investing in Technologies That Best Match Its Business Needs?
Les mer
27.11.18
 

Benchmarking mot konkurrenter – nå med gjennomsnitt

BT360
Konkurrentenes regnskapstall er nå tilgjengelige. Timingen er derfor perfekt for å gjennomføre en benchmarking:
• Hvordan er selskapets prestasjoner sammenlignet med konkurrentene? • Sammenligning er nyttig for å forstå et selskap bedre (sitt eget eller andres). Kilde: lederkilden.no
Les mer
14.09.18
 

How Can Cloud ERP Help Your Business Succeed?

- hear Directly from 12 SAP S/4HANA Cloud Customers
Intelligent ERP is changing the game for businesses, no matter what size or industry. But don't just take our word for it – hear these 12 enterprises explain how SAP S/4HANA Cloud is helping them innovate and transform their businesses.
Watch the short videos
20.08.18
 

Prosess for å fjerne en av inkassobransjens store tidstyver

Virke inkasso har innledet dialog med de store leverandørene av økonomi- og lønnssystemer for å finne en løsning på utfordringen knyttet til manglende merking av utleggstrekk
Slik situasjonen er i dag, bruker mange inkassoforetak mye tid på å registrere denne typen innbetalinger manuelt i eget saks/produksjonssystem. Kilde: virke.no
Les mer
08.06.18
 

SAP CEO and CFO Discuss SAP's Strong Performance

- in 2017
Learn how both financial and non-financial indicators are used to measure SAP's success and watch a video of CEO Bill McDermott and CFO Luka Mucic discussing SAP's strong performance in 2017 and the innovations driving these results.
Les mer
20.03.18
 
 
Foto: Øystein Moan i Visma har nettopp signert avtalen med Eivind Simonsen i Finale Systemer.

Fornøyd med handelen

- Øystein Moan i Visma har nettopp signert avtalen med Eivind Simonsen, og erkjenner at det ble en ganske stor julehandel i år. Visma har ifølge konsernsjefen kjøpt det som kommer til å bli et nytt, sentralt kompetanseområde i Visma-familien.
– Finale Systemer er et meget veldrevet selskap. De er en ledende leverandør av programvare for årsoppgjør, avstemming og konsolidering. De har god lønnsomhet, og de har god kvalitet på sine produkter og tjenester. Finale kommer til å bli en av stjernene i Visma-familien, påpeker konsernsjef Øystein Moan. Han har nettopp satt sin signatur på avtalen mellom selskapene, som trer i kraft fra januar.
GJENSIDIG KONTAKT
Moan forklarer at det er gjensidig respekt og interesse som har ført de to partene sammen. – Vi har vel gått og sett på hverandre en stund, du kan si det sånn at vi lenge har hatt et godt øye til hverandre, sier Moan. 70 prosent av Finales kunder er også kunder av Visma og fremover vil fokus være på å sørge for å gi sine felles kunder enda bedre integrasjoner mellom Vismas systemer og Finales programvare. Finales kunnskap om området vil også brukes i utviklingen av nye produkter og tjenester. – Hva med de som bruker FINALE, men som ellers er konkurrenter av Visma? – De som bruker FINALE, gjør det fordi de har valgt det beste systemet levert av et sterkt fagmiljø. I Visma vil vi sammen med organisasjonen bygge videre på det gode selskapet har skapt. Vi ønsker samtidig selvsagt å utnytte synergier for selskapene ved å samordne en del, for eksempel gjennom samarbeid mellom salg og kundesupport. Vi ønsker også å utvide tilbudet til regnskapsbyråer som allerede er kunder av Visma. Og vi håper å ganske raskt få utvikle bedre integrasjoner mellom Vismas og Finales programvare, sier Moan.
TILGANG PÅ TEKNOLOGI
– Som Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester for økonomi og administrasjon, har Visma en del å tilby på teknologisiden, som kan være nyttig for FINALE; ikke minst hva angår skybaserte tjenester, sier Moan. – Kommer dere til å si noe om kjøpesummen? – Ikke jeg i alle fall, kommenterer konsernsjef Øystein Moan i Visma.
Les mer - Finale blir datter av Visma
 
 
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News