Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 24.04.2024

Hvordan ser egentlig eierskap ut i de ulike virksomhetene?

Bisnode: Det er et krav at bestemte selskaper og personer innen bank, finans og megling må identifisere reelle rettighetshavere. Hvem har det faktiske ansvaret? Få oversikt over kretsen av reelle rettighetshavere.

Alle bank-, finans -og kredittinstitusjoner, samt en rekke juridiske og fysiske personer innen næringer som revisjon, regnskap, eiendomsmegling og advokater, er underlagt rapporteringsplikt i henhold til Hvitvaskingsloven.

Det betyr at de må vite hvem som egentlig bestemmer i selskaper som er deres kunder. Etter at loven ble innskjerpet i 2018 har Bisnode utviklet en detaljert og presis tjeneste for identifisering av hvem som er reelle rettighetshavere.

En reell rettighetshaver er ikke lenger bare å regne ut matematisk ut fra eierskap og stemmerettigheter, slik det var tidligere. Etter lovendringen må det vurderes hvem som faktisk har kontroll over minst 25 prosent av omspurt foretak.

Det kompliserer rutinene som selskaper har for å finne de rette personene. I Bisnode hjelper vi til med å avklare ansvaret. Kilde: Liv Anne Holst/bisnode.no

Les mer

16.10.20
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA