Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024
Foto: Advokat Erling Grimstad

Forretningsetikk og dilemmatrening

Advokat Erling Grimstad holdt et meget aktuelt og interessant foredrag på Kredinor Utsyn, 30. april

Erling er en av de mest erfarne rådgiverne i Norden innen forebygging og gransking av økonomisk kriminalitet. Han bistår oppdragsgivere med å forebygge eller avdekke mistanke om regelbrudd som hvitvasking, korrupsjon, bedrageri, underslag, økonomisk utroskap, tyveri av forretningshemmeligheter, id-tyveri, brudd på anskaffelsesregelverk og en rekke andre former for kritikkverdige forhold.

På Kredinor Utsyn tok han for seg følgende temaer: ¤ Hva er risikoen ved økonomisk kriminalitet? ¤ Hva vet vi om årsakene? ¤ Etiske dilemmaer. ¤ Hvordan forhindre regelbrudd og økonomisk kriminalitet i virksomheten?

Blant utfordringene er at det mangler ressurser til å gjennomføre kontroller og det er lav kompetanse om hvordan kriminelle aktører opererer.

En undersøkelse som Opinion har utført på vegne av Advokatfirmaet Erling Grimstad AS, tyder på at nordmenn har en tilbøyelighet til å opptre som stråmenn. Dersom man har motiv og muligheter- og lav oppdagelsesrisiko, blir mange tydeligvis fristet til å bryte loven.

30.04.19
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA