Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024
Foto: Iren Rutle, ansvarlig for forretningsutvikling og IT i Conecto

Inkassobransjen står overfor store endringer i fremtiden

Iren Rutle, ansvarlig for forretningsutvikling og IT i Conecto, på Connecting Bank/Finans 2017

Hvordan digitaliserer Conecto dagens løsninger?

Som så mange andre i bank- og finansbransjen er også Conecto opptatt av å digitalisere sine løsninger mest mulig. Bare fra høsten 2016 og frem til nå har vi levert en rekke nye og forbedrede løsninger som våre kunder og deres skyldnere vil ha glede av. Vi kan nevne noen av de viktigste.

1. Ny kundeweb med mer moderne uttrykk og mange flere funksjoner ble levert høsten 2016 2. Nytt og profesjonelt kontaktsenter er i produksjon fra mai 2017, med helt nytt callsenter, ringerobot og chat. 3. Conecto har tatt i bruk ny SMS løsning, hvor betalingspåminnelser og andre meldinger sendes skyldner, enten enkeltvis eller ved masseutsendelse som for eksempel kampanjer. 4. Fra høsten 2017 vil det også være mulig for våre skyldnere å betale direkte fra mobil, enten med kort eller VIPPS. 5. Endring i Inkassoloven åpner for mulighet til å sende inkassovarsel på digital betryggende måte. Conecto vil ta i bruk nye løsninger og starte digital forsendelse fra og med høsten 2017. 6. For å redusere brev og manuell håndtering av utleggspant, så har vi inngått avtale med Statens Kartverk om digital sletting. 7. Våren 2017 startet vi også med digital toveis korrespondanse på begjæring om pant via namsmannen. 8. I Conecto har vi også startet et omfattende lean basert arbeid for kontinuerlig forbedring, og vi robotiserer de prosesser og funksjoner som er hensiktsmessig. 9. Helt ny reskontroløsning vil vi kunne tilby markedet i løpet av høsten 2017

Hva tror Conecto om fremtiden, vil det holde for oss å digitalisere inkasso løsningene?

Nei, vi tror det kommer til å utvikle seg bransjeglidning og økt konkurranse mellom bedrifter, Bank/Finans og inkassobransjen. Vi ser en rivende utviklingen både fra nye og kjente aktører, i kombinasjon med verdikjeder og løsninger som smelter mer og mer sammen. I dette landskapet vil det vokse frem nye samarbeidsmodeller, partnerskap og forretningsmodeller, som vi ikke kjenner i dagens marked. At inkasso nå som bransje jobber med digitalisering av sine kjerneløsninger, er nok bare krusninger på overflaten i forhold til hva vi har i vente de neste årene. Det vil kunne åpne seg noen fantastiske muligheter, for de aktørene som er strategiske nok og som strekker seg litt ut av «boksen». I Conecto jobber vi med mange spennende og helt nye konsepter, men det kan jeg ikke si så mye mer om ennå, uten at jeg da røper vår fremtidige strategi, avslutter Iren Rutle.

Les mer fra konferanse - Connecting bank/finans 2017

13.06.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA