Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024
Foto: Terje Kvitrud er Administrerende Direktør i Modhi Norge

Modhi: Slik reduserer du antall kredittdager

Gode og effektive faktureringsrutiner kan gjøre underverker for likviditeten til virksomheten din. Et av de enkleste, men viktigste grepene du kan gjøre, er å redusere antall kredittdager du gir kundene dine ved fakturering.

Jo mer du korter ned kredittiden, desto mer frigjør du av kontanter – noe som vil virke positivt inn på likviditeten til virksomheten din.

Aller helst skal vi løse sakene lenge før de går til inkasso. Vi har eksempler på bedrifter som har løftet løsningsgraden fra 92% til 98% og opplevd umiddelbar økonomisk gevinst. For større bedrifter er det snakk om millioner av kroner bare ved å kutte antall kredittdager.

FRA UNDERSKUDD TIL OVERSKUDD: En undersøkelse vi gjennomførte i 2019 og som ble presentert i artikkelen: Ubetalte kundefordringer kan være forskjellen på overskudd og underskudd, viser at et betydelig antall norske bedrifter i praksis fungerer som en gratis bank for kundene sine.

Vi har gjennomgått regnskapet i 2018 til 1500 selskaper, beregnet deres gjennomsnittlige kredittid og identifisert viktige avvik og interessante sammenhenger. Resultatene viser at et betydelig antall virksomheter går med underskudd på grunn av dårlige rutiner ved oppfølging av utestående kundefordringer. Hele 50 av selskapene vi undersøkte, ville gått med overskudd dersom de hadde redusert kundefordringene til et normalnivå. Kilde: Terje Kvitrud, Administrerende Direktør Modhi Norge / blogg.smarterebetaling.no

Les mer

16.03.21
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA