Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 07.10.2022

Dun & Bradstreet: AI revolusjonerer kreditt- og risikostyringen din

Kunstig intelligens (AI) er for mange et digitalt buzzord som hører fremtiden til. I realiteten er AI allerede implementert i en rekke ulike digitale løsninger på tvers av bransjer og virkeområder, og har revolusjonert arbeidet med kreditt- og risikostyring.

– Sannheten er at bedrifter må ta i bruk AI her og nå hvis de skal overleve. Dette er ikke noe vi bare kan vente med, og det er definitivt ikke snakk om at det kommer noen overgangsfase, sier Antti Merilehto fra det finske analysebyrået Houston Analytics.

Merilehto er ekspert på kunstig intelligens, har skrevet bøker om temaet, og var tidligere daglig leder i tech-selskapet AI Strategy Company. Finnen er klar på at det ikke er mye tid å miste når det gjelder å komme i gang med AI.

– Blant mine favorittunnskyldninger for å ikke starte med AI er «vi begynner å benytte maskinlæring så snart dataene våre er gode nok til det». Det gir omtrent like mye mening som å si at du skal slutte å drikke øl og spise pizza så snart du har gått ned 13 kilo, sier han. Kilde: Liv Anne Holst, Head of Marketing and Communications i Dun & Bradstreet Norge/ bisnode.no

Les mer

08.06.21
Ropo Capital Norway AS
Smarterebetaling.no er en blogg fra Modhi
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2022 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA