Avstemminger

Avstemmingsarbeid er en viktig del av regnskapet. Vi snakker ikke her bare om Bankavstemming men også, blant annet, om Generell kontoavstemming, Konsernavstemming, Balanseavstemming, Reskontroavstemming, Hovedboksavstemming, Interimsavstemming, Valutaavstemming, Momsavstemming, Leverandøravstemming, Lønnsavstemming, Kundeavstemming og Generell avstemming av mellomværende. Manuelt arbeid er svært lite tids- og kostnadseffektivt, men det finnes programmer i markedet som, i stor grad, kan stemme av automatisk.
 

Adra Match reaches the final of prestigious European Business Awards

Adra Match from Norway has been named as one of the finalists and Ruban d’Honneur recipient in the 2014/5 European Business Awards sponsored by RSM
Selected as one of 10 finalists in the Award for Customer Focus the company will now go on to compete in the third and final round of judging resulting in 11 overall category winners to be announced later this year. Kilde: www.adramatch.com
Les mer
16.02.15
 
Foto: Øystein Moan i Visma har nettopp signert avtalen med Eivind Simonsen i Finale Systemer.

Fornøyd med handelen

- Øystein Moan i Visma har nettopp signert avtalen med Eivind Simonsen, og erkjenner at det ble en ganske stor julehandel i år. Visma har ifølge konsernsjefen kjøpt det som kommer til å bli et nytt, sentralt kompetanseområde i Visma-familien.
– Finale Systemer er et meget veldrevet selskap. De er en ledende leverandør av programvare for årsoppgjør, avstemming og konsolidering. De har god lønnsomhet, og de har god kvalitet på sine produkter og tjenester. Finale kommer til å bli en av stjernene i Visma-familien, påpeker konsernsjef Øystein Moan. Han har nettopp satt sin signatur på avtalen mellom selskapene, som trer i kraft fra januar.
GJENSIDIG KONTAKT
Moan forklarer at det er gjensidig respekt og interesse som har ført de to partene sammen. – Vi har vel gått og sett på hverandre en stund, du kan si det sånn at vi lenge har hatt et godt øye til hverandre, sier Moan. 70 prosent av Finales kunder er også kunder av Visma og fremover vil fokus være på å sørge for å gi sine felles kunder enda bedre integrasjoner mellom Vismas systemer og Finales programvare. Finales kunnskap om området vil også brukes i utviklingen av nye produkter og tjenester. – Hva med de som bruker FINALE, men som ellers er konkurrenter av Visma? – De som bruker FINALE, gjør det fordi de har valgt det beste systemet levert av et sterkt fagmiljø. I Visma vil vi sammen med organisasjonen bygge videre på det gode selskapet har skapt. Vi ønsker samtidig selvsagt å utnytte synergier for selskapene ved å samordne en del, for eksempel gjennom samarbeid mellom salg og kundesupport. Vi ønsker også å utvide tilbudet til regnskapsbyråer som allerede er kunder av Visma. Og vi håper å ganske raskt få utvikle bedre integrasjoner mellom Vismas og Finales programvare, sier Moan.
TILGANG PÅ TEKNOLOGI
– Som Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester for økonomi og administrasjon, har Visma en del å tilby på teknologisiden, som kan være nyttig for FINALE; ikke minst hva angår skybaserte tjenester, sier Moan. – Kommer dere til å si noe om kjøpesummen? – Ikke jeg i alle fall, kommenterer konsernsjef Øystein Moan i Visma.
Les mer - Finale blir datter av Visma
17.12.14
 
Foto: administrerende direktør Eivind Simonsen i Finale Systemer.

Finale blir datter av Visma

- Selv om det er vemodig, og minner fra både fødsel og oppvekst strømmer på, er det ifølge gründerne av Finale Systemer på høy tid at det 27 år gamle hjertebarnet flytter hjemmefra, om selskapet skal vokse og utvikle seg videre.
Med en trygg ny «foresatt» i ryggen ligger nå alt til rette for en internasjonal karriere for det 27 år gamle selskapet, som lenge har vært markedsleder innenlands. Finale Systemer er fra og med nyttår et heleid datterselskap av Visma. Avtalen ble undertegnet mandag 8. desember.
TRENGTE PARTNER - Administrerende direktør Eivind Simonsen i Finale Systemer begrunner salget av aksjene til Visma på denne måten: – For å holde tritt med utviklingen trenger du gode muskler, ikke bare økonomisk men også markedsmessig og teknologisk. Etter SWOT-analysen vi gjorde i selskapet for syv år siden, var helt klart internasjonalisering en av de store mulighetene våre – i og med at vi lenge har hatt en relativt stor markedsandel nasjonalt. Men vi besluttet at vi ikke kom til å klare å gå etter det nordiske eller europeiske markedet for egen maskin, at vi trengte en solid partner. Og det måtte vi finne før en av de store ERP-leverandørene kjøpte og videreutviklet en av våre konkurrenter, eller utviklet et årsoppgjørssystem selv.
FØRSTEVALG - Allerede for syv år siden var ønsket å komme i dialog med Visma. Som størst og sterkest i dette markedet, med solid internasjonal erfaring, og ikke minst med en solid kompetanse på å utvikle nye tjenester i skyen, var de helt klart et førstevalg. – Det er på ingen måte økonomi som gjør at vi selger. Våre tall i Brønnøysund viser at Finale har gått veldig godt og at eierne har kunnet ta ut betydelige utbytter. Eiernes ønske har hele tiden vært å sikre selskapet og porteføljen for fremtiden, sier Simonsen. Han understreker at kundene vil bli ivaretatt på samme måte som før. Visma kommer til å prioritere enda tettere integrasjoner mellom Finale og sine øvrige systemer, men Simonsen poengterer at det ikke er noe i veien for at Finale også utvikler nye integrasjoner med andre leverandører av regnskapsprogram. Han er overhodet ikke redd for at Finale egenart skal forvitre. – Finale er blitt et ikon på regnskapsførernes skrivebord. Det Visma har kjøpt er en merkevare, en fornøyd kundemasse, en produktserie og et miljø med kompetanse og utviklingskraft, sier direktøren. Innenfor de neste årene er han sikker på at lite kommer til å endres.
RIKTIG TIMING - Likevel ville de ikke vente lenger på å ta grep om fremtiden. – Da Visma banket på døren i sommer var det riktig timing for oss, og det har vært veldig enkelt å bli enige, sier Simonsen, som understreker at dette ikke innebærer noe punktum i Finale for hans del. I avtalen med Visma har han gått med på å fortsette som administrerende direktør i selskapet i minst to år til. – Alle vi gründerne har passert 60, og kan i prinsippet fratre om få år. Men ingen av oss har planer om å gi seg ennå! forsikrer han. – Så her er det ikke snakk om å selge seg ut mens man er på topp? – På topp? Jeg håper da virkelig ikke at vi er på topp! Vi skal utvikle oss sterkt videre. Målet vårt er helt klart å bli selveste juvelen i krona i Visma-systemet! kommer det offensivt fra Eivind Simonsen.
Les mer - Fornøyd med handelen
17.12.14
 

Releasedatoer for FINALE-programmene for ligningsåret 2014

- Vi har satt opp en oversikt
....som viser når FINALE Årsoppgjør og de andre FINALE-programmene vil være klare for nedlasting på www.finale.no
Les mer - FINALE-programmene for ligningsåret 2014
11.12.14
 
Foto: Trine Wollum, IT sjef i Lemminkäinen Norge

Trine Wollum på OpusCapitas Power Breakfast

- Frokostmøtets andre foredrag “Erfaringer fra en kunde», var ved Trine Wollum, IT sjef i Lemminkäinen Norge
OpusCapita Power Breakfast på Hotell Continental i Oslo. Temaet var: Prøver du å forbedre din P2P prosess?
Den erfarne prosjektlederen, Trine Wollum, orienterte om sine P2P-erfaringer fra forskjellige selskaper og guidet oss igjennom alle de store og små spørsmålene som dukker opp i en slik prosess, f.eks.:
• Hvor begynner vi ? • Har vi kompetanse til å gjøre dette selv ?• Skal vi starte internt eller gå eksternt med en gang? • Hvilke dokumenter skal det inkludere (faktura, faktura med person opplysninger, purring, rentenota, etc) ? • Hvordan mottar vi disse dokumentene i dag (papir, mail med vedlegg, mail med link, etc) ? • Hvor mye skal tolkes ?
• Etter oppstart, «vi er ferdige er vi ikke?» Svaret er nei, fordi innkjøring, kontinuerlig forbedringer, flere faser ? og endringer som et resultat av spin-off prosessene må håndteres.
For mer informasjon, kontakt gjerne Trine Wollum, Tel. +47 9059 9816, eller epost: Trine.wollum@lemminkainen.no
Les mer - For mer om OpusCapitas «Purchase to Pay Stream», som håndterer transaksjonsbehandling av innkommende fakturaer og leverandørgjeld
09.12.14
 

Evry, Norges største IT-selskap, signerer partneravtale med Adra Match

Adra Match AS kunngjør i dag at EVRY, Norges største IT-selskap, signerer partneravtale med Adra Match for salg og integrasjon av Adra Match BALANCER®.
Fra 1. januar 2015 vil det stilles høyere krav til dokumentasjon av balansen i forbindelse med periodeavslutninger. Norske bedrifter har også generelt behov for støtte til å forbedre strukturering av arbeidet med internkontroll.
Kilde: www.adramatch.com
Les mer
20.10.14
 
Foto: Steinar Lindtvedt, Prosjektleder i OpusCapita.

OpusCapitas Power Breakfast

- OpusCapita serverte Power Breakfast på Hotell Continental i Oslo. Temaet var: Prøver du å forbedre din P2P prosess?
Adm.direktør i OpusCapita, Vidar M. Nordby, ønsket velkommen- og orienterte litt rundt selskapets visjon om å sette nye standarder i finansielle prosesser.
Steinar Lindtvedt, Prosjektleder i OpusCapita, tok så over med sitt foredrag «Hvordan lage den mest effektive P2P prosessen». Utgangspunktet må være at man tenker helhetlig på «Innkjøp til betaling» (Purchase-2-Pay)-prosessen. Det vil som oftest finnes et betydelig forbedringspotensiale. Steinar Lindtvedt guidet oss igjennom utviklingen på området, fra 1997 til nå.
Hvor er vi på vei?
Viktige stikkord fremover vil være standardisering av formater, cloud, tettere integrasjoner, bedre samkjøring av funksjoner og systemer, fleksibilitet og outsourcing. For mer informasjon, kontakt gjerne Steinar Lindtvedt, Tlf. 978 78 412, eller epost: steinar.lindtvedt@opuscapita.com.
Frokostmøtets andre foredrag “Erfaringer fra en kunde», ved Trine Wollum, IT sjef i Lemminkäinen Norge, kommer Credit News tilbake med i egen sak. Følg med !
Les mer - For mer om OpusCapitas «Purchase to Pay Stream», som håndterer transaksjonsbehandling av innkommende fakturaer og leverandørgjeld.
14.10.14
 

Avstemminger

Ved utarbeidelse av årsregnskapet skal det foreligge dokumentasjon på alle balanseposter som ikke er ubetydelige
Bokføringspliktige skal tilsvarende dokumentere balansepostene i næringsoppgaven.
Dette innebærer at konti i balansen, og dermed indirekte resultatkonti, må avstemmes jevnlig for å sikre at opplysningene som gis i regnskapet er korrekte. Eksempler på konti som må kontrolleres (i god tid før årsavslutning - eller flere ganger i året):
•Kunde- og leverandørspesifikasjoner (reskontro): Bedriften må be om kontoutdrag for den aktuelle perioden fra sine kunder og leverandører. Eventuelle uoverensstemmelser må rettes opp, og vil sikre at salg/varekjøp er registrert med rette beløp. •Saldo bank i regnskapet skal stemme overens med saldo bank i henhold til kontoutskrift fra banken. Dette innebærer at kontoutskrifter er oppbevaringspliktig regnskapsmateriell. Kilde: www.altinn.no
Les mer
10.01.14
 

Bank-avstemming

Enklere småbedriftsøkonomi
Det skal være raskt og enkelt å håndtere bedriftens økonomi.
Skaff deg superenkelt økonomiprogram fra Visma integrert i DNB Connect (bedriftsnettbank), fakturer på nett og få automatisk filoverføring og bankavstemming. Enkelt å bestille – enkelt å bruke – nettbasert – passer for mac og pc. Test selv kostnadsfritt i 3 måneder. Kilde: www.dnb.no
Les mer
12.01.13
 

Ti tips før årsoppgjøret

Vi nærmer oss årsskiftet 2012/2013 og da gjelder det å være forberedt
1. LØNN Husk å avstemme lønn pr november. Finner du feil, kan disse rettes opp i desember. I de travle dagene før lønnsinnberetningen i januar er det kun 12. og 13. kjøring som står igjen å avstemme.
2. INNGANGSVERDI PÅ AKSJER Husk å sjekke brevene fra Skatteetaten. Husk spesielt brevene som er sendt ut angående fastsettelse av inngangsverdier på aksjer. Er det feil og du ikke retter opp, vil det forplante seg videre til neste år. Kilde: www.adekvat.no
Les mer
26.11.12
 

Sparer 30 prosent årlig på FINALE Avstemming

- Merkantilservice AS har vært pilotbedrift under utviklingen av FINALE Avstemming.
Aasnes har selv vært med på å lage programvaren og er spesielt interessert i å følge med på hva den betyr for egen bedrift.
− Jeg har regnet ut at vi sparer 30 prosent av tida vi brukte på avstemming når vi nå bruker FINALE Avstemming. Programmet gjør Årsoppgjørs-arbeidet enklere, raskere, og kvaliteten på det går opp. I tillegg tjener altså investeringen i programvaren enkelt inn seg selv allerede første driftsår.
− Effektivisering er viktig for regnskapskontor som vil bedre lønnsomheten, og FINALE Avstemming gir en merkbar gevinst, sier Tom Robert Aasnes i Merkantilservice AS.
08.07.12
 

Om Finale Avstemming

- Periodiske og årlige avstemminger
FINALE Avstemming inneholder funksjonalitet for å foreta avstemminger periodevis i tillegg til årlige avstemminger. For hvert selskap er det mulig å angi til hvilke tider i året avstemminger skal foretas. Det finnes videre en oversikt over de periodiske avstemmingene som ogsåviser til hvilke datoer det er foretatt avstemminger periode for periode.
Les mer
16.09.11
 

TIPS OG RÅD OM AVSTEMMING AV REGNSKAP

Hvorfor avstemme regnskapet?
Det å avstemme regnskapet er den viktigste kvalitetssikringen av om regnskapsrapporter er riktige. Avstemming innebærer å sjekke hvorvidt regnskapsførte beløp er i samsvar med de faktiske forhold. Hva avstemminger er, kan kanskje best eksemplifi seres med at balansekontoen for bank i regnskapet stemmer overens med faktisk saldo på bankkontoen, jf. kontoutdraget. Avvik skal forklares.
Hva må avstemmes?
Det følger av bokføringsloven at alle balanseposter i regnskapet og næringsoppgaven skal dokumenteres. Eksterne regnskapsførere har klare krav om å avstemme årsregnskapet gjennom bransjestandarden god regnskapsføringsskikk. Eksterne regnskapsførere har i tillegg plikt til å avstemme vesentlige poster i perioderegnskapene som rapporteres til kunden. Reskontroer, bank, kasse, skyldig skattetrekk, mva og arbeidsgiveravgift skal ekstern regnskapsfører uansett avstemme.
Hvordan avstemme?
Avstemmingsarbeidet har hittil vært preget av mye manuelt og tidkrevende arbeid. De fl este benytter skjemamaler, noe som er bra. For mange vil det nok kunne være langt mer eff ektivt å ta i bruk programvare som automatiserer avstemmingsarbeidet. Både interne regnskapsavdelinger og eksterne regnskapsbyråer bør derfor vurdere om det vil være lønnsomt å ta i bruk slike verktøy.
08.03.11
 

Ny sjef for Adra Match

Konserndirektøren i Affecto går til sjefsjobb for programleverandør
Åge Lønning er tilsatt som ny administrerende direktør hos programvareleverandøren Adra Match. Lønning har tidligere vært konsernsjef i Component Software og kommer nå fra stillingen som konserndirektør hos Affecto, skriver Adra Match i en pressemelding.
Vil sikre vekst: Selskapet opererer i det nordiske markedet med sine programvarer for automatisk kontoavstemming og identifisering av elektroniske betalingstransaksjoner. Selskapet har nå mer en 2000 kunder i Skandinavia og satser aktivt for å sikre videre vekst.
Les mer
05.11.10
 

Inter Company Avstemming

- slutt på ekstraarbeidet
Nå er det slutt på ekstrarbeidet i forbindelse med internfakturering mellom mor og datterselskap. Ved å ta i bruk Account Controls løsning for inter company avstemming fjerner man unødig ekstraarbeid og øker sikkerheten rundt internfakturering. Løsningen gir bedriftene oversiktlige rapporter som bidrar til mer effektiv likviditetskontroll. Ta kontakt for å høre hvordan din bedrift kan optimalisere sine avstemmingsrutiner!
Les mer
14.06.10
 

Hvordan virker automatisk konto-avstemming ?

Med bruk av Account Control kan du avstemme alle typer konti, men mest typisk er avstemming av bankkonto
Bankavstemming med Account Control er svært enkelt, og meget tidsbesparende. Account Control avstemmer opp til 95 % av postene automatisk, slik at man slipper det kjedelige rutinearbeidet. Automatisk avstemming med Account Control er svært sikkert og gir en mye bedre kontroll over regnskapet.
Få arbeidsoperasjoner. Arbeidsgangen ved periodeavstemming inneholder få arbeidsoperasjoner. Hente kontoinformasjon fra regnskap og bank. Importere og kontrollere. Kjøre automatisk avstemming. Manuell avstemming av vanskelige poster. Skrive ut rapport. Les mer på www.accountcontrol.no
www.accountcontrol.no
26.02.10
 

Konsernavstemming

- slutt på ekstraarbeidet
Nå er det slutt på ekstrarbeidet i forbindelse med internfakturering mellom mor og datterselskap. Ved å ta i bruk Account Controls nye løsning for konsernavstemming fjerner man unødig ekstraarbeid og øker sikkerheten rundt internfakturering. Løsningen gir bedriftene oversiktlige rapporter som bidrar til mer effektiv likviditetskontroll. Ta kontakt for å høre hvordan din bedrift kan optimalisere sine avstemmingsrutiner!
    12.01.10
www.accountcontrol.no    

Bring Logistics om avstemminger

Credit News snakker med Bodil Bjerkvik hos Bring Logistics om avstemminger
Mange av Credit News sine brukere har avstemminger som en del av jobben. Vi ønsker derfor å fokusere litt ekstra på dette temaet. Credit News sin utsendte medarbeider, som må innrømme å ha blitt noe rusten på dette med avstemminger, var nylig på besøk hos regnskapsmedarbeider Bodil Bjerkvik hos Bring Logistics på Alfaset i Oslo, for å høre mer om avstemmingsfaget og hvorfor de valgte Bergensfirmaet Account Control AS som leverandør av disse tjenestene. For mer informasjon, klikk på linken under.
    03.11.09
www.creditnews.no/AccountControl/Bodil_Bjerkvik_hos_Bring_Logistics_om_avstemminger.php    

Jeg får ikke bankavstemmingen til å bli riktig

Skal foreta bankavstemming for periode 8 i 200x
Skal foreta bankavstemming for periode 8 i 200x. Jeg skriver ut Hovedboksutkrift spesifisert (stående) med filter på dato 1/8-31/8 og periode 1 tom periode 12. Jeg får ikke bankavstemmingen til å bli riktig. Inngående saldo og periodens saldo stemmer ikke med utgående saldo. -------------------------------------------------------------------------------- Årsaken til dette kan være at du har bilag som er bokført på periode 8, men som er bokført på en dato utenfor filteret som er satt, altså en dato utenfor 1/8-31/8. Når du skal foreta en bankavstemming og skriver ut rapporter fra Mamut bør du derfor sette filter på enten dato eller periode, ikke begge deler. Sammenlign bankutskrift mot hovedboksutskrift og sjekk at: Alle posteringer på bankutskrift er med i hovedboksutskrift i samme periode/måned. Alle posteringer i hovedbokutskrift er med i bankutskrift i samme periode/måned.
    13.09.09
www.mamut.com    

Webinar om bankavstemming

08.09.2009 - 08.09.2009 09.00 h - 10.00 h
Vi inviterer til webinar med presentasjon av Visma Bank. Bli kvitt den gule og grønne markeringspennen og papirutskriftene.Visma Bank kan benyttes til avstemming av alle typer kontoer; hovedbok, kunde, leverandør og interim, også på tvers av klienter. Webinaret gjennomføres ved at du logger deg på en webside samtidig som man benytter telefonen for å lytte til seminaret og stille spørsmål. Dersom du ønsker det kan du også komme til vårt kontor på Sortland og få med deg demonstrasjonen på storskjerm. Hele seansen tar under en time og vi kan nesten garantere at du vil bli imponert over hvor enkelt og raskt bankavstemmingen kan gjøres. Påmeldig kan enten gjøres ved å kontakte oss på Sortland, eller ved å sende en mail til webinar@visma.no This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it med emnet: Påmelding webinar Visma Bank. ADCom Sortland: 76 11 30 02 (Isak), 76 11 30 05 (Kari)
    01.09.09
www.adcomdata.no    

MVA-avstemming

Litt enklere, mye smartere!
Dersom et regnskap skal ha noe verdi for brukeren/kunden er det én viktig forutsetning; nemlig at regnskapet er riktig. For å få til dette må det avstemmes og periodiseres. Et regnskap som er à jour er roten til alt godt. Hva angår Merverdiavgiftsavstemmingen så skal jo den ta for seg regnskapsført saldo ved utgangen av hver termin, betalingsbilaget for merverdiavgiften og liste over regnskapskonti for hver merverdiavgiftstype fra kontoplanen. Du som bruker må fylle inn tallene fra merverdiavgiftsoppgaven. Får man hentet denne informasjonen fra Altinn, blir avstemmingen helautomatisert. Med, for eksempel, Account Control stemmer du av alle typer konti og alle typer transaksjonsmengder. Her er noen eksempler på nyttige bruksområder hvor programmet stemmer av automatisk for deg: Bankavstemming, Generell kontoavstemming, Konsernavstemming og Momsavstemming. Det er kort sagt kun fantasien og behovet som begrenser bruken av avstemmingssystemet.
    23.06.09
www.accountcontrol.no    

Lønnsavstemming

Lønnsavstemming er noe man gjør for å avstemme lønnsutbetalinger, skatt og arbeidsgiveravgift mot offentlig rapportering og innbetaling
Bankavstemming vil avdekke om innbetalinger til det offentlige er korrekt i henhold til regnskap. At den offentlige innrapporteringen er i henhold til de faktiske lønnsutbetalinger er en annen sak. Lønnssystemet vil vanligvis gi deg rapporter som hjelper deg med dette. Ofte bruker man et regneark som støtte for denne avstemmingen, der man setter inn verdier for total brutto lønn, totalt utbetalt til medarbeidere, totalt skattetrekk, og hva som er innrapportert på de forskjellige terminer. Dette regnearket vil da gi deg svar på om alle oppgavene stemmer - også årsoppgaven. For et aksjeselskap er dette en av de dokumenter som revisor vil se eller kontroller han vil gjøre for å kontrollere regnskapet. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%B8nnsavstemming»
    08.06.09
    

Markedets beste løsninger for automatisk avstemming

Account Control AS har spesialisert seg på å utvikle programvareløsninger for å forenkle og effektivisere regnskapsføringen og økonomistyringsfunksjonen i bedrifter
Account Control har lang erfaring med å utvikle ulike typer løsninger for avstemming. Vi tilbyr i dag flere standardiserte avstemmingsløsninger som vil hjelpe deres bedrift å kutte kostnader og spare tid. Med Account Control avstemmer du alle typer konti og transaksjonsmengder enkelt, sikkert og effektivt. Account Control har markedets beste og mest brukervennlige programvare for avstemming, og våre løsninger er tilpasset alle typer bedrifter og problemstillinger. De aller fleste opplever innsparinger på over 90 % ved å ta i bruk Account Controls automatiske avstemming. Ta kontakt i dag på telefon 55206600 for å finne ut hvordan ditt firma også kan spare tid og kostnader!
    26.05.09
www.accountcontrol.no    

Bankavstemming uten bankfil

Dersom man foretar bankavstemming uten at man har bankfil, får man opp et tomt regneark kun med saldo ifølge regnskap. Dermed kan man foreta manuell bankavstemming og fylle opp dette i regnearket sitt
Fordelen med dette er at man kan avstemme konti som f.eks. har få transaksjoner på en enkel måte. Dersom man ikke har bankfil eller ønsker å avstemme bankkonto manuelt, kan man enkelt få opp avstemmingsarket i avstemmingsoversikten, og avstemmingen vil bli lagret i samme system som den automatiserte avstemmingen mot bankfil. Man har derfor full valgfrihet mht hvilken måte man ønsker å avstemme bankkontien på.
    18.05.09
www.finale.no    

Reskontroavstemming

- Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Reskontroavstemming er å sammenligne et kontoutdrag fra en leverandør med sitt eget regnskap. Dette for å verifisere at alle fakturaer fra leverandøren er med, og tilsvarende at alle betalinger er i henhold til denne leverandøren. Dersom bankavstemming er gjort, vil normalt alle betalinger til leverandør også stemme. Eventuelle avvik kan tas med leverandøren for at disse eventuelt får korrigert sitt regnskap i forhold til dette. Manglende fakturaer må føres inn i regnskapet slik at kontoutdragene stemmer med hverandre (ditt regnskap og leverandørens regnskap). Normalt vil utgående fakturaer i regnskapet stemme, da man benytter et fakturasystem som automatisk posterer i regnskapet. Fakturaene er derfor laget i sann tid, og man bruker dette som et verktøy for å få inn penger for de jobber man gjør. Det er her selve regnskapet som orginerer bilagene som sendes ut. På inngående faktura er det mye mer som kan gå galt. Feil eller manglende bilagsføring, postgangsproblematikk, etc. Det er derfor i all avstemming, at man avstemmer mot noe som synes å være korrekt. Utgående fakturaer, bakutdrag, etc er derfor stabile data å avstemme mot. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Reskontroavstemming»
    18.05.09
www.wikipedia.org    

Bankavstemming

- Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bankavstemming er avstemming av regnskapet mot bank. I regnskapet benyttes en egen konto pr bankkonto i banken. Kontoutdrag fra denne skal sammenlignes med bankutskriften for å se at alle transaksjoner på firmaets bankkonto er dokumentert i regnskapet. I prinsippet skal saldo på bankinskudd i regnskapet stemme med saldo i banken til enhver tid. Dersom regnskapet ikke føres i sann tid vil dette skjelden stemme. Imidlertid er det krav om at regnskapet stemmer med bank for perioden når regnskapet er avsluttet for den perioden. Bankavstemming er viktig, fordi det er en kontroll av hele regnskapet. Du kan ikke postere en utgift uten å dokumentere hvordan den er betalt. Ved bankavstemming finner man manglende registrering av innbetalinger og manglende registrering av utbetalinger. Det betyr at bankavstemming er en viktig prosess for kvaliteten på hele regnskapet. Er det feil føringer i regnskapet er det derfor meget sansynlig at disse kommer opp under bankavstemmingen. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Bankavstemming»
    18.05.09
www.wikipedia.org    
First Previous Next Last
       
 
Fra 1 til 10 av totalt 16
 
 

CreditNews: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA